torsdag 5. desember 2019

05.12.2019 Melkekefir

Hjemmelaget kefir

Kefir kommer fra Tyrkia og betyr behagelig og velsmakende.
Hva er kefirkorn?
Kefirkorn er en symbiotisk kultur av bakterier og gjær. Kefirkornene utseende kan minne om et mini blomkålhode. Konsistensen er gummiaktig. De er både små og store. De spiser opp laktosen i melken.
Når de får gjevn tilførsel av «mat» altså melk formerer de seg fort.

Når en skal lage kefirmelk selv trenger en kefirkorn og 1 liter økologisk melk eller råmelk. Det er ikke så mye utstyr som skal til for å lage kefirmelk.
En plastsil, et 2 l glass og ei lita plastskje da er du klar til å lage din første kultur Ellers trenger kulturen et oppvarmet rom for å utvikle seg. Tar en godt vare på kefirkornene kan en ha de for alltid. De må ha næring og ikke ha det for varmt for å overleve.


Dette er 1 l økologisk melk med kefirkorn som jobber. Det er alltid like spennende hvordan den blir. Den kan variere fra tynn til tykk og klumpete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar